DZIEŃ BEZ MIĘSA 20.03. Przepis na paprykę faszerowaną
Z OKAZJI DNIA BEZ MIĘSA przepis na pyszną paprykę faszerowaną ciecierzycą, pieczarkami i suszonymi pomidorami. 😋😋
Składniki:
3-4 papryki kolorowe
200 g ciecierzycy z puszki lub słoika
1 duża cebula
4 duże pieczarki
200 g passaty pomidorowej
suszone pomidory kilka sztuk
przyprawy
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulkę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia.
Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, passatę pomidorową, przyprawy i poddusić.
Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami.
Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie (na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).
Dodaj swój komentarz